ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ - ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ένα ραντεβού για οδοντική και περιοδοντική συντήρηση δεν είναι απλά ένας καθαρισμός. Καθώς είναι γνωστό ότι η πρόληψη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τη θεραπεία, η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε στη στοματική υγεία σας είναι ένα πρόγραμμα τακτικών ραντεβού (κάθε 2- 6 μήνες) με έναν από τους ιατρούς της Κλινικής μας.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε οδοντιατρικής θεραπείας, από απλές εμφράξεις ή στεφάνες, μέχρι οδοντικά εμφυτεύματα και επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής, ο ιατρός θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις νέες αποκαταστάσεις σας για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Η συνεδρία διαρκεί μέχρι και μια ολόκληρη ώρα για κάθε ασθενή, εξασφαλίζοντας την πλέον ποιοτική και ολοκληρωμένη εξέταση και καθαρισμό

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ιατρός προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

● Λαμβάνει και αξιολογεί το συνολικό ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, και καθορίζει αν υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη θεραπεία σας.

● Αξιολογεί σε κάθε επακόλουθη επίσκεψη σας τη συνολική σας υγεία και σημειώνει πιθανές αλλαγές σε αυτήν.

● Προβαίνει σε εξέταση της στοματικής κοιλότητας για την ανίχνευση των πρώιμων σημείων και συμπτωμάτων του στοματικού καρκίνου.

● Ανιχνεύει τις στοματικές εκδηλώσεις άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και ορισμένα καρδιαγγειακά νοσήματα.

● Προβαίνει σε εξέταση των δοντιών και των ουλών για την ανίχνευση της τερηδόνας, των νόσων των ούλων και οποιασδήποτε άλλης παθολογικής κατάστασης που πρέπει να θεραπευτεί πριν γίνει πιο σοβαρή.

● Προβαίνει στη λήψη ψηφιακών ακτινογραφιών, εφόσον ενδείκνυνται (ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία, ψηφιακή υπολογιστική τομογραφία – αξονική).

● Απομακρύνει με τον πλέον ανώδυνο τρόπο τις σκληρές και μαλακές εναποθέσεις από τα δόντια (τρυγία – πέτρα και την οδοντική μικροβιακή πλάκα), πάνω και κάτω από την γραμμή των ούλων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες συσκευές υπερήχων αλλά και ειδικά εργαλεία χειρός.

● Χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Laser για να απολυμάνει περαιτέρω τις μολυσμένες επιφάνειες των δοντιών κάτω από τη γραμμή των ουλών.

● Ολοκληρώνει τη λείανση (γυάλισμα) των δοντιών.

● Διδάσκει, επανεξετάζει και ενισχύει τις σωστές τεχνικές στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανόμενων του αποτελεσματικού βουρτσίσματος των δοντιών και της χρήσης του οδοντικού νήματος.

● Χρησιμοποιεί προληπτικούς παράγοντες κατά της τερηδόνας, όπως τα φθοριούχα σκευάσματα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

● Χρησιμοποιεί απευαισθητοποιητικούς παράγοντες πάνω σε ευαίσθητα δόντια, για τη καταπολέμηση της οδοντικής υπερευαισθησίας.

 

Σύνοψη των κυριοτέρων πλεονεκτημάτων από τις τακτικές συνεδρίες επανεξέτασης και συντήρησης:

● Πολλές καταστάσεις εντοπίζονται και θεραπεύονται πριν γίνουν δυσάρεστες και επικίνδυνες, και απαιτήσουν χρονοβόρες και ακριβές θεραπείες.

● Mελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ασθενείς που επισκέπτονται τον οδοντίατρο τους σε τακτική βάση, είναι πολύ πιθανότερο να έχουν υγιή ούλα και περιοδοντικό οστούν και διατηρούν τα δόντια τους σημαντικά περισσότερο.

● Η καλή στοματική υγεία επηρεάζει την ικανότητα μάσησης και πέψης του ασθενούς, οδηγώντας στην πρόληψη και αποφυγή σοβαρών διατροφικών και συστηματικών προβλημάτων.

● Η καλή στοματική υγεία επηρεάζει θετικά την εμφάνιση και αυτοπεποίθηση των ασθενών.

● Η καλή στοματική υγεία επηρεάζει θετικά τη συνολική υγεία του ασθενούς.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δρ. Γεώργιος Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δρ. Ανδρέας Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δρ. Ίκαρος Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Κα. Μαριέττα Μπαρμπετσέα

Βοηθός Οδοντιάτρου

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Καλύπτουμε όλο το φάσμα των οδοντιατρικών θεραπειών

αισθητική οδοντιατρική

Το χαμόγελο αναδεικνύει όλη την ομορφιά του προσώπου και όπως έχει ειπωθεί "...η ομορφιά είναι δύναμη και το χαμόγελο είναι το ξίφος της…"

 • Αισθητικές Εμφράξεις
 • Οδοντική Λεύκανση
 • Αισθητική Μαλακών Ιστών
 • Όψεις Πορσελάνης
 • Αισθητική Εμφυτευμάτων

οδοντικά εμφυτεύματα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας για τα σημερινά οδοντικά εμφυτεύματα είναι υψηλό σε ποσοστό 98%, με ελάχιστη ή μηδενική ορατή απώλεια οστικής μάζας.

 • Οδοντικά Εμφυτεύματα
 • Ψηφιακά Κατευθυνόμενη Εμφυτευματολογία
 • Αισθητική εμφυτευμάτων
 • Άμεση Τοποθέτηση
 • Άμεση Φόρτιση
 • Flapless Τοποθέτηση

ολιστική οδοντιατρική

Η κλινική μας ήταν από τις πρώτες οδοντιατρικές κλινικές που ακολούθησαν τη φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης στη συνολική υγεία των ασθενών.

 • Ολιστική Οδοντιατρική
 • Θεραπεία Βιοσυντονισμού
TOP