3D TOUR

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

COVID-19: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Η κλινική ανέκαθεν ξεχώριζε για τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν για την αποφυγή διασποράς λοιμώξεων και για την γενικότερη προστασία των ασθενών και του προσωπικού.

Τα μέτρα αυτά περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων:

 • Συνεχή απολύμανση και καθαρισμό των χώρων, μεταξύ ασθενών και στο τέλος της κάθε εργάσιμης ημέρας.
 • Προσεκτική απολύμανση του στόματος, της περιστοματικής περιοχής και των χεριών των ασθενών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας κάθε οδοντιατρικής πράξης.
 • Ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο λειτουργίας του προσωπικού, όσον αφορά την αποφυγή επαφής οποιασδήποτε επιφάνειας (υλικών, συρταριών, υπολογιστών, τηλέφώνων και οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου) με γάντια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια φάση της οδοντιατρικής θεραπείας κάποιου ασθενούς.
 • Χρήση ειδικών νάιλον αυτοκόλλητων προστασίας λαβών – επιφανειών, προστατευτικων του ερεισικέφαλου και προστατευτικών μανικιών μίας χρήσης, τα οποία αλλάζονται σε κάθε ασθενή.
 • Αποστείρωση εργαλείων με αυτόκαυστο κλίβανο νοσοκομειακών προδιαγραφών με δείκτες αποστείρωσης για έλεγχο κάθε κύκλου αποστείρωσης.
 • Ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο αποστείρωσης επιφανειών σε χειρουργικές επεμβάσεις.
 • Προγραμματισμό οδοντιατρικών συνεδριών μεγάλης διάρκειας και ακρίβεια στην ώρα έναρξης της κάθε συνεδρίας, ώστε να περιορίζεται η παραμονή (και να αποφεύγεται ο συνωστισμός) των ασθενών στο χώρο αναμονής του ιατρείου.

Αυτή ήταν η καθημερινότητά μας.

Η ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία επιβεβαιώνει και ενισχύει την προσπάθειά μας να σας εξασφαλίσουμε ένα περιβάλλον που θα επιτρέψει την ουσιαστική θεραπεία σας, χωρίς να υπάρχουν προβληματισμοί σχετικοί με την αποστείρωση, απολύμανση και γενικότερη ασφάλεια.

Ευθυγραμμισμένοι με τακτά επικαιροποιημένες οδηγίες, προχωρώντας όμως και αρκετά βήματα παρακάτω, εφαρμόζουμε τα ακόλουθα επιπρόσθετα μέτρα στην κλινική μας:

 1. Περαιτέρω περιορισμό της παραμονής των ασθενών στο χώρο αναμονής.
 2. Απολύμανση των χεριών του ασθενούς κατά την είσοδο στην κλινική και χρήση μάσκας (ο κάθε ασθενής προσέρχεται με τη δική του προσωπική μάσκα στο χώρο του ιατρείου). Αν για κάποιο λόγο, θα πρέπει να περιμένει στον χώρο αναμονής ακολουθεί απολύμανση του χώρου αυτού μετά την έξοδο του ασθενούς.
 3. Λειτουργία ειδικών μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα εντός της κλινικής. Τα μηχανήματα αυτά αποτελούν ότι πιο σύγχρονο στον τομέα, με τεχνολογία που περιλαμβάνει χρήση πολλαπλών φίλτρων (ενεργού άνθρακα, HEPA κτλ) και ειδικων λαμπών UV που αποδεδειγμένα εξουδετερώνουν τα παθογόνα και φιλτράρουν τον αέρα.
 4. Το προσωπικό ακολουθεί αυστηρό πρωτόκολλο απολύμανσης των ειδικών προστατευτικών στολών που φορούν οι ιατροί και οι βοηθοί. Πριν από τη θεραπεία κάθε ασθενούς οι ιατροί και οι βοηθοί αλλάζουν στολή, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια κατά την διάρκεια της συνεδρίας.
 5. Ενίσχυση των προσωπικών μέτρων προστασίας του προσωπικού με τη χρήση διπλών μασκών, μασκων υψηλής προστασίας και προστατευτικών προσωπίδων καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής των ασθενών στο ιατρείο.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας! Είμαστε πάντοτε κοντά σας για να συζητήσουμε πάνω σε απορίες, και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί σχετικά με αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Από το 1988 , η κλινική μας παρέχει οδοντιατρικές υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα ιατρών, με άριστη επιστημονική κατάρτιση, καλύπτει το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής και παράλληλα προσφέρει τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες με τον πλέον ολοκληρωμένο και ανώδυνο τρόπο 

Recent Tweets

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνω Γλυφάδα, 16674, Αττική

210 96 25 402

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.