3D TOUR

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ - ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ένα ραντεβού για οδοντική και περιοδοντική συντήρηση δεν είναι απλά ένας καθαρισμός. Καθώς είναι γνωστό ότι η πρόληψη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τη θεραπεία, η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε στη στοματική υγεία σας είναι ένα πρόγραμμα τακτικών ραντεβού (κάθε 2- 6 μήνες) με έναν από τους ιατρούς της Κλινικής μας.


Μετά την ολοκλήρωση κάθε οδοντιατρικής θεραπείας, από απλές εμφράξεις ή στεφάνες, μέχρι οδοντικά εμφυτεύματα και επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής, ο ιατρός θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις νέες αποκαταστάσεις σας για πολλά χρόνια στο μέλλον.


Η συνεδρία διαρκεί μέχρι και μια ολόκληρη ώρα για κάθε ασθενή, εξασφαλίζοντας την πλέον ποιοτική και ολοκληρωμένη εξέταση και καθαρισμό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ιατρός προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

● Λαμβάνει και αξιολογεί το συνολικό ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, και καθορίζει αν υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη θεραπεία σας.

● Αξιολογεί σε κάθε επακόλουθη επίσκεψη σας τη συνολική σας υγεία και σημειώνει πιθανές αλλαγές σε αυτήν.

● Προβαίνει σε εξέταση της στοματικής κοιλότητας για την ανίχνευση των πρώιμων σημείων και συμπτωμάτων του στοματικού καρκίνου.

● Ανιχνεύει τις στοματικές εκδηλώσεις άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και ορισμένα καρδιαγγειακά νοσήματα.

● Προβαίνει σε εξέταση των δοντιών και των ουλών για την ανίχνευση της τερηδόνας, των νόσων των ούλων και οποιασδήποτε άλλης παθολογικής κατάστασης που πρέπει να θεραπευτεί πριν γίνει πιο σοβαρή.

● Προβαίνει στη λήψη ψηφιακών ακτινογραφιών, εφόσον ενδείκνυνται (ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία, ψηφιακή υπολογιστική τομογραφία – αξονική).

● Απομακρύνει με τον πλέον ανώδυνο τρόπο τις σκληρές και μαλακές εναποθέσεις από τα δόντια (τρυγία – πέτρα και την οδοντική μικροβιακή πλάκα), πάνω και κάτω από την γραμμή των ούλων, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες συσκευές υπερήχων αλλά και ειδικά εργαλεία χειρός.

● Χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Laser για να απολυμάνει περαιτέρω τις μολυσμένες επιφάνειες των δοντιών κάτω από τη γραμμή των ουλών.

● Ολοκληρώνει τη λείανση (γυάλισμα) των δοντιών.

● Διδάσκει, επανεξετάζει και ενισχύει τις σωστές τεχνικές στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανόμενων του αποτελεσματικού βουρτσίσματος των δοντιών και της χρήσης του οδοντικού νήματος.

● Χρησιμοποιεί προληπτικούς παράγοντες κατά της τερηδόνας, όπως τα φθοριούχα σκευάσματα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

● Χρησιμοποιεί απευαισθητοποιητικούς παράγοντες πάνω σε ευαίσθητα δόντια, για τη καταπολέμηση της οδοντικής υπερευαισθησίας.


Σύνοψη των κυριοτέρων πλεονεκτημάτων από τις τακτικές συνεδρίες επανεξέτασης και συντήρησης:


● Πολλές καταστάσεις εντοπίζονται και θεραπεύονται πριν γίνουν δυσάρεστες και επικίνδυνες, και απαιτήσουν χρονοβόρες και ακριβές θεραπείες.

● Mελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ασθενείς που επισκέπτονται τον οδοντίατρο τους σε τακτική βάση, είναι πολύ πιθανότερο να έχουν υγιή ούλα και περιοδοντικό οστούν και διατηρούν τα δόντια τους σημαντικά περισσότερο.

● Η καλή στοματική υγεία επηρεάζει την ικανότητα μάσησης και πέψης του ασθενούς, οδηγώντας στην πρόληψη και αποφυγή σοβαρών διατροφικών και συστηματικών προβλημάτων.

● Η καλή στοματική υγεία επηρεάζει θετικά την εμφάνιση και αυτοπεποίθηση των ασθενών.

● Η καλή στοματική υγεία επηρεάζει θετικά τη συνολική υγεία του ασθενούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Από το 1988 , η κλινική μας παρέχει οδοντιατρικές υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα ιατρών, με άριστη επιστημονική κατάρτιση, καλύπτει το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής και παράλληλα προσφέρει τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες με τον πλέον ολοκληρωμένο και ανώδυνο τρόπο 

Recent Tweets

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνω Γλυφάδα, 16674, Αττική

210 96 25 402

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.