ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ (ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ)

Οι αισθητικές εμφράξεις (σφραγίσματα) μπορούν να πραγματοποιηθούν με δύο τρόπους και έχουν την όψη και το χρώμα του φυσικού δοντιού σε αντίθεση με τα παλαιού τύπου αμαλγάματα (μαύρα) και χρυσά σφραγίσματα.

Η απλούστερη μορφή αισθητικής έμφραξης είναι αυτή που οι ασθενείς συνήθως αναφέρουν σαν ''λευκό σφράγισμα’’, και γίνεται από τον οδοντίατρο σε μια μόνο συνεδρία . Αποτελείται από ένα υλικό σύνθετης ρητίνης που τοποθετείται σε μικρές κοιλότητες και συγκολλάται με το δόντι με τη βοήθεια ειδικών συγκολλητικών παραγόντων.

Ο δεύτερος τύπος αισθητικής έμφραξης είναι το κεραμικό ένθετο (γνωστό και ως ‘’σφράγισμα από πορσελάνη’’). Δημιουργείται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο από υψηλής πυκνότητας πορσελάνη, μετά φυσικά από την κατάλληλη προετοιμασία του δοντιού από τον οδοντίατρο. Αυτές οι αποκαταστάσεις επιλέγονται, όταν είναι αναγκαία η κάλυψη μιας μεγάλης κοιλότητας και τα υπόλοιπα υλικά, όπως οι σύνθετες ρητίνες, δεν μπορούν να εγγυηθούν προβλέψιμα αποτελέσματα. Το κεραμικό ένθετο είναι μια από τις πιο αισθητικές αποκαταστάσεις που προσφέρει η σύγχρονη οδοντιατρική .Έχει ισχυρή δομή, φυσική όψη και είναι προορισμένο να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο στόμα του ασθενούς . Όταν κατασκευάζεται ένα κεραμικό ένθετο με το σωστό τρόπο, «εξαφανίζεται» μέσα στο δόντι και η τελική εικόνα είναι αυτή ενός υγιούς, άθικτου δοντιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Από το 1988 , η κλινική μας παρέχει οδοντιατρικές υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα ιατρών, με άριστη επιστημονική κατάρτιση, καλύπτει το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής και παράλληλα προσφέρει τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες με τον πλέον ολοκληρωμένο και ανώδυνο τρόπο 

Recent Tweets

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνω Γλυφάδα, 16674, Αττική

210 96 25 402

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.