implants

ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

3D TOUR

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Στον σημερινό κόσμο, οι στεφάνες και οι γέφυρες πάνω σε οδοντικά εμφυτεύματα θα πρέπει να δίνουν την αίσθηση και την όψη των δικών μας φυσικών δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης οδοντιατρικής και δεν θεωρούνται πλέον ''πειραματικά'', ούτε καν ''καινούρια''. Αποτελούν μια επανάσταση στον τομέα της οδοντιατρικής και είναι πλέον μια δοκιμασμένη πραγματικότητα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας για τα σημερινά οδοντικά εμφυτεύματα είναι υψηλό σε ποσοστό 98%, με ελάχιστη ή μηδενική ορατή απώλεια οστικής μάζας.

Στα χέρια ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου οδοντίατρου είναι μια ασφαλής, προβλέψιμη και πιο συχνά προτιμώμενη εναλλακτική λύση από τις παλαιού τύπου γέφυρες και οδοντοστοιχίες.

Τοποθετημένο στο οστούν της γνάθου του ασθενούς, το εμφύτευμα (εξειδικευμένη βίδα τιτανίου) αντικαθιστά τη ρίζα του δοντιού που λείπει, και ενσωματώνεται στο οστούν σε μια διαδικασία που ονομάζεται “οστεοενσωμάτωση”.

Το τοποθετημένο εμφύτευμα θα υποστηρίξει τη στεφάνη (δόντι), που θα δώσει στον ασθενή τη δυνατότητα να λειτουργήσει χωρίς να αντιλαμβάνεται πια λειτουργικά και αισθητικά την απώλεια του δοντιού του. Πολλαπλά εμφυτεύματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν μια μόνιμη γέφυρα (αντικαθιστώντας αρκετά ή και όλα τα δόντια που λείπουν), η οποία συγκολλάται ή βιδώνεται στα εμφυτεύματα.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορούν να προσβληθούν από την οδοντική τερηδόνα και αυτά που διαθέτουν σύγχρονες επιφάνειες είναι λιγότερο ευαίσθητα στην περιοδοντική νόσο σε σχέση με τα δόντια, διαδικασίες που προκαλούν την φθορά και τελικά την απώλεια των δοντιών. Θεωρούνται μόνιμα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή.

Στις παραδοσιακές γέφυρες, τα γειτονικά δόντια παρασκευάζονται (τροχίζονται) μέχρι τον αυχένα και καλύπτονται με στεφάνες, ώστε να στηρίξουν το δόντι που λείπει ανάμεσά τους. Εναλλακτικα, ενα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το δόντι που λείπει. Είναι μια πιο συντηρητική, λιγότερο επεμβατική, πιο ανθεκτική εναλλακτική λύση, που επιτρέπει στα δόντια σας να παραμείνουν εντελώς άθικτα και υγιή.

Τα νέα είναι καλά και για όσους φορούν οδοντοστοιχία. Ακόμη και πλήρεις οδοντοστοιχίες μπορούν να υποστηριχθούν από τα εμφυτεύματα, με αυτό που ονομάζεται επένθετη οδοντοστοιχία. Το πλεονέκτημα μίας τέτοιας οδοντοστοιχίας είναι ότι είναι εντελώς σταθερή, χωρίς ολίσθηση, χωρίς κραδασμούς και χωρίς να πέφτει . Η ομιλία και η μάσηση δεν επηρεάζονται.

Με μια επένθετη οδοντοστοιχία ή μία ακίνητη επιεμφυτευματική στεφάνη (θήκη) ή γέφυρα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για χρήση κόλλας ή ανησυχίας για δόντια που κουνιούνται.

Το εμφυτεύματα βοηθούν στην βελτίωση της εμφάνισης σας, της ομιλίας σας και της μασητικής σας ικανότητας, αυξάνοντας την άνεση και την αυτοπεποίθησή σας.

Στο τέλος, όλοι οι ασθενείς που επιλέγουν τα εμφυτεύματα ως θεραπεία, δηλώνουν ότι τα εμφυτεύματα βελτίωσαν σημαντικά τη συνολική ποιότητα της ζωής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Από το 1988 , η κλινική μας παρέχει οδοντιατρικές υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα ιατρών, με άριστη επιστημονική κατάρτιση, καλύπτει το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής και παράλληλα προσφέρει τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες με τον πλέον ολοκληρωμένο και ανώδυνο τρόπο 

Recent Tweets

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνω Γλυφάδα, 16674, Αττική

210 96 25 402

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.