ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Η κλινική μας ήταν από τις πρώτες οδοντιατρικές κλινικές που ακολούθησαν τη φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης στη συνολική υγεία των ασθενών. Είναι πλέον τεκμηριωμένη γνώση το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα δεν έχει μονό υλική δομή.

Πολύ σημαντικότερη είναι η ενεργειακή του υπόσταση, και η εκδήλωση της υγείας  ή της οποιασδήποτε ασθένειας στον άνθρωπο καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το συνολικό ενεργειακό απόθεμα, όπως και από την εύρυθμη κυκλοφορία της ενεργείας, η όποια με τη σειρά της επηρεάζεται άμεσα από την αλληλεπίδραση του συνολικού υλικού και ενεργειακού τμήματος του σώματος, από την υλική και ενεργειακή αλληλεπίδραση των διαφόρων μερών του σώματος μεταξύ τους, καθώς και από ψυχολογικές και νοητικές παραμέτρους. Με απλά λόγια, η σύγχρονη ιατρική, παρά την έντονη ανάγκη και τάση για εξειδίκευση, θα πρέπει να προσεγγίζει το ανθρώπινο σώμα στο σύνολο του και το σύνολο αυτό περιλαμβάνει ύλη και ενέργεια, σώμα και πνεύμα. Κάθε θεραπεία που αγνοεί τα παραπάνω είναι καταδικασμένη να είναι μονομερής, προσωρινή και πιθανόν να αποτύχει.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, η σύγχρονη οδοντιατρική θα πρέπει να εξασκείται με τρόπο που αναγνωρίζει ότι:

●  Κάθε οδοντιατρικό πρόβλημα μπορεί και θα οδηγήσει σε πρόβλημα γενικότερης υγείας, αν παραμείνει αθεράπευτο. Σε κάθε περιοχή του στόματος που πάσχει, αντιστοιχούν συγκεκριμένα όργανα που προσβάλλονται (κάρδια, πνεύμονες, νεφροί κα.) τόσο σε υλικό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι η νόσος που δεν μπορεί να βρει θεραπεία, αν πρώτα δεν αναγνωριστεί και θεραπεύει το οδοντιατρικό πρόβλημα.

●  Κάθε νόσος σε κάποια άλλη περιοχή του σώματος, ή και πιθανόν μια ψυχολογική και νοητική διαταραχή, μπορεί να εμφανίσει παθολογικές εκδηλώσεις στο στόμα. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να θεραπεύεται το πραγματικό αίτιο.

●  Όλοι οι ασθενείς δεν είναι ίδιοι και κατά συνέπεια υπάρχει ανάγκη εξατομίκευσης των υλικών και των μεθόδων που εφαρμόζονται στη θεραπεία τους.

●  Υπάρχει άμεση συσχέτιση της διατροφής, των συνηθειών και της γενικότερης αντίληψης της ζωής του ασθενούς με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Η κλινική μας, συνεργαζόμενη με κλινικές ολιστικής ιατρικής, προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες:

●  Αφαίρεση εμφράξεων αμαλγάματος (‘’μαύρων’’ σφραγισμάτων) με συγκεκριμένο ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο (χρήση ελαστικού απομονωτήρια, ειδικών αναρροφήσεων και προστατευτικών μεσών για τον ασθενή και τον ιατρό), το οποίο διασφαλίζει την αποφυγή επιμόλυνσης του ασθενούς και του ιατρού από τα τοξικά και ιδιαίτερα επιβλαβή στοιχειά που περιέχει το οδοντιατρικό αμάλγαμα. Στη συνεχεία, ακολουθεί η χρήση συγκεκριμένων διαλυμάτων που δεσμεύουν οποιοδήποτε ίχνος βαρέων μέταλλων από τη διαδικασία αφαίρεσης, και η αντικατάσταση της έμφραξης με κάποιο συμβατό υλικό. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την παρασκευή εξειδικευμένου βιοσυντονιστικού φαρμάκου για την αποτοξίνωση του ασθενούς από τις δηλητηριώδεις ουσίες του αμαλγάματος (δες Θεραπεια Βιοσυντονισμου).

●  Έλεγχο βιοσυμβατότητας των μέταλλων σε ασθενείς που πρόκειται να προχωρήσουν σε προσθετική θεραπεία. Σε περιπτώσεις που τα μέταλλα πρέπει να αποφευχθούν, χρησιμοποιούνται κεραμικά υλικά για τη δημιουργία στεφάνων (θηκών) και γεφυρών (ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες).

●  Διάγνωση και συσχέτιση οδοντιατρικών προβλημάτων με προβλήματα γενικότερης υγείας και το αντίστροφο.

●  Διαγνωστικές και Θεραπευτικές μεθόδους με τη χρήση της τεχνολογίας του Βιοσυντονισμού (δες Θεραπεία Βιοσυντονισμού).

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δρ. Γεώργιος Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δρ. Ανδρέας Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δρ. Ίκαρος Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Κα. Μαριέττα Μπαρμπετσέα

Βοηθός Οδοντιάτρου

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Καλύπτουμε όλο το φάσμα των οδοντιατρικών θεραπειών

αισθητική οδοντιατρική

Το χαμόγελο αναδεικνύει όλη την ομορφιά του προσώπου και όπως έχει ειπωθεί "...η ομορφιά είναι δύναμη και το χαμόγελο είναι το ξίφος της…"

 • Αισθητικές Εμφράξεις
 • Οδοντική Λεύκανση
 • Αισθητική Μαλακών Ιστών
 • Όψεις Πορσελάνης
 • Αισθητική Εμφυτευμάτων

οδοντικά εμφυτεύματα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας για τα σημερινά οδοντικά εμφυτεύματα είναι υψηλό σε ποσοστό 98%, με ελάχιστη ή μηδενική ορατή απώλεια οστικής μάζας.

 • Οδοντικά Εμφυτεύματα
 • Ψηφιακά Κατευθυνόμενη Εμφυτευματολογία
 • Αισθητική εμφυτευμάτων
 • Άμεση Τοποθέτηση
 • Άμεση Φόρτιση
 • Flapless Τοποθέτηση

ολιστική οδοντιατρική

Η κλινική μας ήταν από τις πρώτες οδοντιατρικές κλινικές που ακολούθησαν τη φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης στη συνολική υγεία των ασθενών.

 • Ολιστική Οδοντιατρική
 • Θεραπεία Βιοσυντονισμού
TOP