REBIRTHING BREATHWORK

Το Rebirthing μας βοηθάει να γίνουμε κυρίαρχοι του νου και του σώματός μας, και έτσι συνειδητοί δημιουργοί της ζωής μας. Και, αν και το Rebirthing είναι βαθιά θεραπευτικό, είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια θεραπεία,αφού εμπεριέχει μία ολόκληρη διαδρομή ανάπτυξης και εξέλιξης. Είναι σαν μία Πηγή στην οποία μπορούμε πάντοτε να πάμε, μία ανεξάντλητη πηγή υγείας, σωματικής ανανέωσης και εσωτερικής σοφίας.

Βασίζεται πάνω στην εφαρμογή συνεδριών πάνω στην συνδεδεμένη ή κυκλική αναπνοή, σε συνδιασμό με τη βοήθεια της πνευματικής ψυχολογίας και των πρακτικών πνευματικού εξαγνισμού.

Εφευρέθηκε από τον Leonard Orr στα τέλη της δεκαετίας του 60. Από τότε, το Rebirthing διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταμορφώνοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και δημιουργώντας διάφορες σχολές με διαφορετικά παρακλάδια και πρακτικές.

 

Κάποιοι τρόποι για να οριστεί το Rebirthing:

●  Είναι η βιωματική (σωματική) εμπειρία της αύξησης της εσωτερικής ενέργειας.

●  Σημαίνει την μεταμόρφωση των αρνητικών σκέψεων γύρω από τη ζωή που οι άνθρωποι έχουν ενσωματώσει στο λογισμικό τους, με τέτοιο τρόπο που τα ‘’μοτίβα’’ σκέψεων και συμπεριφορών που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα και στον νου διαλύονται.

●  Είναι η επιστήμη του να μην κρατάμε την αναπνοή μας και της φόρτισης του φυσικού σώματος με ενέργεια.

●   Το Rebirthing είναι ο πιο πλήρης και φυσικός τρόπος για να απελευθερώσουμε παλιές ασυνείδητες πεποιθήσεις και να εμφυσήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη και χαρά στο σώμα και στην ψυχή μας.

Ο κύριος στόχος των συνεδριών αναπνοής είναι η απελευθέρωση του αναπνευστικού μας μηχανισμού και η ανάπτυξη μας μέσα από όλα τα συνακόλουθα οφέλη, καθώς μαθαίνουμε να αναπνέουμε ενέργεια μαζί με τον αέρα.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά συνήθως αναπνέουν καλά και ελεύθερα, χρησιμοποιώντας όλη τη χωρητικότητα των πνευμόνων τους και συχνά σε συνδεδεμένες αναπνοές. Βρίσκονται σε επαφή με την προσωπική τους πυρηνική Ουσία και με την πηγή της χαράς, πάντοτε τόσο φωτεινά όσο η πρωινή λιακάδα. Ωστόσο, με τις καταπιέσεις που η κοινωνία και η εκπαίδευση επιβάλλουν, τα παιδιά ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και αποσυνδέονται από τη εσωτερική τους φύση. Ο τρόπος που το κάνουν αυτό είναι με το κράτημα της αναπνοής, καθώς μειώνουν διαρκώς την ποσότητα του αέρα που εισχωρεί στους πνεύμονές τους. Αυτό οδηγεί σε μία σταδιακή αποσύνδεση από τον εαυτό τους και το σώμα τους, από την οποία υποφέρουν οι περισσότεροι ενήλικες.

Το Rebirthing μας διδάσκει το πως να ανακτήσουμε την Ελεύθερη Αναπνοή, που καλείται και Διαισθητική Ενεργειακή Αναπνοή, και το πως να υπερβούμε τον πόνο που προκύπτει από την πρώτη αναπνοή μας κατά τη γέννησή μας.

Δεν είναι τόσο σχετικό με αυτά που πρέπει να κάνουμε ή να επιτύχουμε, αλλά μάλλον η λειτουργία του εναπόκειται στην απελευθέρωση από όλα μας τα συσσωρευμένα μπλοκαρίσματα. Αυτό θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε και να υπερβούμε τα περιοριστικά μας συναισθήματα για να ζήσουμε μία πιο ικανοποιητική ζωή, να αισθανθούμε πιο σίγουροι μέσα σε εμάς και στο Σύμπαν, και έτσι να επανακτήσουμε τη φυσική μας σύνδεση με την πηγή της ζωής. Όταν βελτιώνουμε την αναπνοή μας, η υγεία μας και τα ενεργειακά μας επίπεδα βελτιώνονται επίσης, καθώς επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να απαλλαχθούν από πολύ μεγάλα φορτία από stress, τα οποία συσσωρεύουμε μέσα στα χρόνια.

Το Rebirthing Breathwork International, ο επίσημος οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Leonard Orr και  υποστηρίζει το Rebirthing παγκοσμίως, προτείνει ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να βιώσει τουλάχιστον 10 προσωπικές συνεδρίες Rebirthing με κάποιον πιστοποιημένο Rebirther. Κατά τη διάρκεια της σειράς των 10 συνεδριών, ο μαθητής διδάσκεται βιωματικά την τεχνική της αναπνοής σε βαθμό που θα του επιτρέψει να τη χρησιμοποιεί από μόνος του, χωρίς να απαιτείται η παρουσία ενός Rebirther. Παράλληλα, διδάσκονται οι πρακτικές πνευματικού εξαγνισμού, οι οποίες εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή του ασκούμενου, ο οποίος θα δει τη ζωή του να μεταμορφώνεται με τον πιο φυσικό τρόπο.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δρ. Γεώργιος Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δρ. Ανδρέας Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δρ. Ίκαρος Μπαρμπετσέας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Κα. Μαριέττα Μπαρμπετσέα

Βοηθός Οδοντιάτρου

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Καλύπτουμε όλο το φάσμα των οδοντιατρικών θεραπειών

αισθητική οδοντιατρική

Το χαμόγελο αναδεικνύει όλη την ομορφιά του προσώπου και όπως έχει ειπωθεί "...η ομορφιά είναι δύναμη και το χαμόγελο είναι το ξίφος της…"

 • Αισθητικές Εμφράξεις
 • Οδοντική Λεύκανση
 • Αισθητική Μαλακών Ιστών
 • Όψεις Πορσελάνης
 • Αισθητική Εμφυτευμάτων

οδοντικά εμφυτεύματα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας για τα σημερινά οδοντικά εμφυτεύματα είναι υψηλό σε ποσοστό 98%, με ελάχιστη ή μηδενική ορατή απώλεια οστικής μάζας.

 • Οδοντικά Εμφυτεύματα
 • Ψηφιακά Κατευθυνόμενη Εμφυτευματολογία
 • Αισθητική εμφυτευμάτων
 • Άμεση Τοποθέτηση
 • Άμεση Φόρτιση
 • Flapless Τοποθέτηση

ολιστική οδοντιατρική

Η κλινική μας ήταν από τις πρώτες οδοντιατρικές κλινικές που ακολούθησαν τη φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης στη συνολική υγεία των ασθενών.

 • Ολιστική Οδοντιατρική
 • Θεραπεία Βιοσυντονισμού
 • Rebirthing Breathwork
TOP